ny lägenhet i februari!

var ju och kollade på lägenhet igår med lasse, men vi trodde inte det såg ljust ut. det var ju fler som var intresserade av den och vi låg inte direkt överst på den listan. men när vi kommer dit och snackar med killen som hyrde ut lägenheterna visar det sig att det precis kommit in en annan ledig 2:a på 50 kvm för 4200 i månaden! det tillkom bredband och el, men ändå. 900 kr billigare än den andra där det också tillkom bredband och el. värt tänkte vi. så fick vi kolla på lägenheten och killen började babbla om alla träslag lägenhetn innehöll (även hyllorna i skåpen) och jag tyckte det var väldigt roande. men den var så himla fin! kacklat badrum och en väg med bara fönster och jävligt nice utsikt över hela stan och vättern. nymålad och allt och gratis tillgång till gym i huset. efter han visat allt undrade han om vi ville ha den, ABSOLUT SA VI! så nu får vi flytta dit i februari! :D

tråkigt att behöva vänta, men nu slipper jag iaf dubbla hyror. svinigt av min nuvarande hyresvärd att ha 3 månaders uppsägningstid! sa upp min lägenhet igår, så nu slipper jag den! kändes så himla skönt att äntligen se ljuset ur denna tunnel, slippa bunkern och dela kök och toa med massa personer man inte vill. och inte kunna ta del av grannens samtal genom väggen. SWEET!

nu kan man planera massa, vad som ska köpas och inreda och ÅH! ser jag fram emot. mycket lär det bli.

jag ska nog fixa lite nu, börjar skolan vid ett. den nya kursen har inte gett det bästa intrycket än, läraren ser ut som tomten och står och mumlar för sig själv, man får serosöt anstränga sig för att höra (och hålla sig vaken, haha). 3 timmar med tomten idag lär bli kul.. not. haha.

och nu har vi planerat in resa till ge-kås nästa onsdag! brudarna ska göra en roadtrip och jag kommer bli borttappad där. det tror både jag och mikaela. haha. 

ge mig nåt som känns.

kom tillbaka till jönket igår efter en trevlig helg i linköping. fredagseftermiddagen spenderades med lasse och kvällen med mamma och idol, som hon visst trofast följt. och fått en favorit, säger då det. lördagen var jag hos farmor och farfar och käka massor, farfar fyllde år i torsdags. börjar närma sig 70 snart, den gubben. efter några timmar där tog jag bilen in till stan och för en fika med ep! inte sett på år och dag, var väldigt kul. vi satte oss på george's och bara pratade. vi bestämde oss för utgång senare på kvällen, emma skulle ju jobba till elva. så jag for hem till mig, åt lite och tittade på heroes. tog sen bussen in till stan, fick åka med 40+ damer som var aspackade, not nice. gick upp till emmas jobb och fick en gratis öl i väntan på att hon skulle sluta jobba. runt halv tolv kom vi iväg och syrde våra steg mot 55an. men när det var så fullt att vi inte ens kunde hänga in jackorna tog det emot och vi gick vidare mot flamman. klockan var då runt halv ett och kön var ruskigt lång, det ryktades om upp till en timme. det tog också emot, haha. så det blev pommes för hela slanten och sista bussen hem. men jag hade väldigt trevligt ändå. på söndagen gjorde jag inte ett skit, var riktigt skönt. mormor och morfar kom förbi innan jag åkte tillbaka till jönket med mat och pengar, hihi. som när jag direkt kom hit spenderades iaf en dom av på mat. det är dyrt att bo själv.

känner mig slapp, börjar inte förens tre idag och vet inte vad jag ska göra fram tills dess. en långpromenad ska det bli, snart skulle jag tro. bara en introduktion till den nya kursen, massmediekunskap. får se vad jag tycker om den sen, har iaf fått böcerna i tid denna gång. verkar vara en hel del att läsa och enligt schemat endast en tenta, så vi får se hur det blir.

imorgon kanske jag och lasse äntligen blir sambos på riktigt, vi ska kolla på en 2:a i dalvik. hoppas vi får den, men han som ringde och sa att den var ledig antydde att fler var intresserade. konstigt eftersom det inte är nån budgivning på hyreslägenheter. aaaaja, vi får väl se hur det blir. får muta honom ^^ jag vill verkligen flytta nu, är så trött på det här boendet. vill ha en egen lägenhet, det vore så skönt. och jag vill bo med lasse <3 det känns bra, det kommer bli bra :) samtidigt som man inte borde ha för höga förhoppningar och förväntingar på att få den här lägenheten så har man det. det är svårt att inte börja drömma.

nu lyssnar jag på kent, det känns bra.


bakisdag.

jag känner mig seg, min fot värker och det luktar vitlök i rummet. partybikes kick off igår var kul och vild. en toadörr gick sönder, jag var den här gången inte den som stod böjd över toan utan den som stod bredvid och sa uppmuntrande ord och den brudjävlen som stämplade mig med sin klack är riktigt illa ute. men utekvällen var rolig, kåren var sig likt och för endast 50 kr fick vi trängas i värme och se sahara hotnights. värt!

kanske inte var det smartaste att ha kick offen dagen innan redovisningen, vi tappade ju trots allt en gruppmedlem pga bakfylla. haha. meeeeeen, fan, det var det värt. vi har nog alla lärt oss en läxa. :p tog lite bilder men hittar inte kabeln till mobilen så kan inte lägga in dom. tror jag glömde den hos marielle, ska kolla upp det.

jag vakna typ nyss, sovit i två timmar och känner mig ännu segare äb vad jag gjorde innan. tallriken med kalla klyftpotatis från min lunch gör mig lite lätt illamående, är nog hög tid att börja diska. sen kommer lasse hem från skolan och vi ska ta en promenad i solen. nice. kan gott behövas. hade planerat in ett friskispass, men det var nog att ta i för mycket. får ta igen den förlorade träningen nästa vecka när den nya kursen börjar med typ inga föreläsningar alls. nästa vecka går jag bara tre dagar mellan 15-17 typ, blir mycket läsning hemma då.

imorron blir det hemfärd, troligen sista innan jullovet. ska passa på och umgås med de brudar som är hemma och ladda upp med mer matlådor från mormor. de börjar ta slut nu, bäst att åka hem ;) saknar linkan!

och nästa helg kommer cissi ner hit och hälsar på, kommer nog bli galet kul :D saknar mina brudar <3

hm, nej nu får jag allt ta tag i mig själv och börja diska. smell ya!

måndagmåndag.

idag arbetade gruppen "partybikes" (döpt efter min cykel ^^) stenhårt med projektet... eller ja, lilte iaf :) vi hann ganska mycket med analysen och imorron ska vi göra pp:n. wej! men emelie snackade mest om sina ex och fanny om mat, som vanligt eller hur var det? haha.

nu har jag installerat det där rocket dock, http://rocketdock.com/ . :) det enda den kanadeniska lektorn hade som var intressant att veta, hihi. 

nää, nu ska jag baka kladdkaka! mumma. och fila lite på projektet, tjohej! 

dagens.

Dagens låt: tiger lou - take me to the water
Dagens frisyr: slarvigt uppsatt
Dagens smink: i'm naked
Dagens klädsel: i'm naked. nareå, typ linne, mysvyxor, trosor
Dagens händelse: lasses hemkomst <3
Dagens vill ha:  någon som bakar nåt jättegott till mig
Dagens drog: avslutade precis en godispåse. mumma
Dagens tråkigaste: ensamheten
Dagens finaste: smset från lasse
Dagens köp: I ain't got no money..
Dagens mat: havregrynsgröt. och godis!
Dagens mående: uttråkad, saknad, hungrig

snart ska jag till friskis och köra ett core/bosu-pass. jag känner mig totally lost.

16:56
okej, för er som inte heller visste helt vad ett core/bosu-pass innebar, så balanserar man på en sån här blå sak och gör övningar. svårt! men kul :)
image2

boooooored.

jag tittar på dåliga serier på tv och väntar på att tvätten ska bli klar. jag känner mig uttråkad, har inget att göra. inget skolarbete att pyssla med, nästa vecka är sista för den här kursen och vi ska jobba med vårt grupparbete -  göra en touchscreen för en pizzeria där man ska kunna beställa mat och betala med kort. eller designa den, inte göra den på riktigt ;) blir kul!

mina nya skor jag köpte igår! letat efter ett par enkla svarta pumps, snät = klad :D
ska bara gå in dom också, haha.
image1.

nu tror jag tvätten är klar, dags för att slänga in nästa omgång!


i väntan på vaddå?

skulle precis ut i köket och tillaga min lyxiga lördagsmat - stekt kyckling med potatisklyftor och vitlöksbaguetter och pappas vitlökssås! yummie! men ack, får vänta ett tag till för grannen hann före. dåliga med delat kök, man får inte alltid laga maten när man vill! så nu får jag snelt vänta på min tur. och skriva mitt tredje inlägg för den här dagen, ooh my, jag blir seriös! kanske var dags för lite ny förändring, gillade inte blogspot.

justja. var ju på a6 idag och hittade äntligen ett par bra, enkla, snygga och billiga (ja 400 är väl rätt billigt? :P) svarta pumps! snät är nöjd. och nu är köket ledigt, ännu nöjdare! bild på skor infogas snart :)

ibland har man tur.

pjuuh! TUR! fredrik 1 skulle precis in i duschen när jag öppnade min dörr, men han var snäll och lät mig gå förre. snäll-fredrik. synd bara att han sjunger britney spears och molitva så högt att mina väggar skakar.

blogga tills du spyr.

känns som man inte haft tid att sitta vid internet, eller ork kanske, den här veckan. visserligen typ panikläst två böcker inför två litteraturseminarier, som jag tror gick väldigt bra båda två! och det är typ det. sen är det massa runt om det, konstiga kanadensare som kommer hit och har astråkiga föreläsningar, artiklar om facebook att läsa och diskutera om på ping-pong (sharepoint all over again!) och blabla. och för att verkligen uppdatera vad jag har haft för mig här i jönköping, så har jag också precis avslutat en pencilinkur mot urinvägsinfektion! inget trevligt det. men jag minns verkligen den gången för jag vet inte hur många år sen som jag och karin satt på bussen till stan och en brud pratar i telefon ashögt och verkligen skriker ut så alla hör: "MEN VET DU VAD?!? JAG HAR FÅTT URINVÄGSINFEKTION!!!" hah.

och vi hade ju återinspark! (typ förra onsdagen, gosh jag är usel på att uppdatera). det var roligt! jag fick dissa mina jesusplaner när tomteskägget sket sig, så fick bli hederliga lara craft. osannolikt nog var jag ensam om det och folk fatta vem jag var! SCORE! men det var svinkallt att cykla hem i shorts och vinterjacka i 2 minusgrader. brrr. har man inga strumpbyxor eller vänner som har, får man helt enkelt offra sig. kanske vet orsaken till min pencilinkur? näää.

well, nu är det iaf helg! lördag = klad snät. är lite ensamt dock, lasse har åkt till linkan imorse. saknar'n redan! så jag ska till A6 med mikaela (som numer inte går att säga normalt typ) för lite shoppning! lika bra att göra av med de sista slantarna ^^

bäst jag tar jag en dusch och sätter fart nu, men jag kommer gå över till den här bloggen istället nu. för de som vill läsa :)

RSS 2.0