god jul och gott nytt år!

önskar jag och hans! :)


jullov: 1 dag kvar

imorgon får jag officiellt jullov (även om min hjärna redan tagit ut den i förskott). har en tenta på morgonen och sen är jag heeelt befriad i 2,5 veckor! sweet. inga omtentor att fundera på eller inlämningsuppgifter att fila på. möjligen fundera på layout och sånt till vårt projekt som börjar efter jul men nörden inom jublar snarare åt det. sen behöver jag också få svar från min praktikplats om min grupp ev kunde göra ett projekt åt dom som ligger efter praktiken, men det är sånt vi får ta efter jul. jag har en föraning om att våren kommer svischa förbi eftersom jag har praktik i 3 månader och sedan ett projektarbete. sen är det sommarlov. oh me wanna.

the end's not near, it's here.

8 dagar kvar till julafton, det närmar sig slut för den här terminen (men inte kursen, suck!) och halva utbildningen är snart till ända! vill inte vara alltför klyschig, men det har gått aaaaaalldeles för fort, sjukt fort! minns som igår insparken och första kursen med chigi-projektet och allt det. och i januari har jag och lasse varit sambos i ett år - fortfortfort! men det har varit helt underbart, älskar och bo och leva med den där sötnöten (som för övrigt sjunger underbart med i first of the gang to die - eller nu headbangar han till sex on fire!)

jag har inte köpt alla julklappar än, börjar ha lite panik även om jag har nästan klart för mig vad jag ska köpa. ska bara iväg och göra det med. imorgon blir det nog pluggdag (iaf försöka), tenta på torsdag. efter den blir det julshopping med marielle och på kvällen ska partybikesen samlas en sista gång innan jul och julmysa och spela tp. sen på fredag morgon bär det uppåt i landet och hemfärd. eller ja nästan iaf, först blir det ett stopp ute i bushen hos anneli med mys och därefter troligen vidare ut till rimforsa och lasses land. på söndag så, då är jag hemma i linkan igen!

apropå julkappar, skulle igår köpa en till lasse via nätet men det är minsann inte lätt! han är såååå nyfiken i en strut! han ville titta på skärmen och frågade helatiden vad han skulle få. när jag dessutom drog in min i far i hans julklapp kunde han knappt bärga sig! haha det var riktigt roande.

nu ska jag försöka plugga lite till (not) och sen blir det glass. mumma..

snyggingar hos marielle från i torsdag! kommer sakna mina partycyklar i jul.

lördag.

partyt i torsdag var kul! iaf förfesten hos marielle, den var lika kul som vi alltid har. club caj var även det helt okej, men min kväll blev kort då jag på något konstigt sätt fått i mig lite för mycket dricka och åkte hem och somnade på toan här hemma i lägenheten, hm. jag klarade iaf kvällen galant i mina nya skor, kände mig hög som ett hus! haha.

i fredags mötte jag upp emelie som hade sovit hos marielle och vi skulle gå till fannys fasters spa och prata med henne angående vårt projekt. vi ska efter jul göra en grafisk maunal åt ett företag och även göra visitkort, logotyp, brevpapper och en folder. kommer bli väldigt kul! hon var väldigt positiv och tacksam över att vi hade valt dom som företag så vi hoppas på att få någon behandling som tack ^^ mihi.

imorse tog jag och lasse en mysig promenad i all snö som kommit de senaste dagarna, säkerligen två decimeter! hoppas det håller sig kvar till jul, fast det lär den väl sällan göra..

time for breakfast!

tenta!

nu har jag gjort två tredjedelar av techtentan, indesign och photoshop och ja det gick faktiskt bra. var inte överdrivet svårt. blev klar runt 10 och vid halv elva till tio i skulle vi ha rast för att sen göra uppgiften i illustrator. men alla har paniken och vill ha mer tid (woot) så nu är allt framflyttat och börjar tio över elva. fuck. så nu får jag underhålla mig tills mina babes blir klara någon gång och vi kan ta en kafferast.

ikväll blir det party på club caj med brudarna och det kommer nog bli riktigt kul. jag ska inviga mina nya pumps och ni får nog önska mig lycka till, snö + halka + alkohol i dessa shoes. jag hör av mig om jag ligger på akuten med brutna ben ;)

som ett litet barn.

lasse fick med mig på en liten promenad i snön som fallit och han blev som ett litet barn! sött. jag kastade skämtsamt en snöboll mot hans håll (missade såklart) och som svar kastar han tre snöbollar tillbaks mot mitt lår. tack. snö ger en mysig tystnad och det är vackert. me like snow.

burr!

lasse vill inte stänga fönstret utan vill vädra ut stekoset från köttbullarna. trots att det är minusgrader och snö ute, jag fryser ju rumpan av mig.


djura på ullared är min hobby!

jag tycker folk uppdaterar sina bloggar dåligt nuförtiden, har de fått sig ett liv på riktigt måntro? huh? huh? höhö, nejvars.

idag har jag och lasseboy varit på ullared och djurat med alla giriga gamlingar och förundrats över packet som hänger där. typ 90 procent av dom som är där är runt 50 år, kejderöker och är allmänt obehagliga. fresch! vi kom iaf hem med två kassar för dryga 1200 kr, inte illa. för min del blev det lite julklappar och födelsedagspresent till far, underkläder, hygienartiklar, godis, mat, strykjärn, "happy feets" (för 6 kr!! haha), glitter till hans (som jag noggrant dekorerat honom med, bild kommer!) och ja. typ sånt. som alltid behövs. ett lakan för vår dubbelsäng som kommer någon gång i vår blir vår blev det också! halva priset om man jämför med ikea så bäst att investera.

ooooooh imorgon ska jag hänga på låset utanför dinsko och hoppas på att få tag i ett av de sista paren av ett par ursnygga pumps. om jag får tag i dom får ni se bild, annars ska jag sitta hemma och sura ett tag. fast sånt har jag ju inte tid med, imorgon blir det heldag i skolan för på torsdag är det tech-tenta! ska sitta och nörda mig i photoshop, illustrator och indesign eftersom jag inte har något av programmen hemma, suck. någon som vill ge mig alla dom i julklapp? *hundögon*

nu ska jag försöka sammanfatta ytterligare lite till av kulörhantering, sen blir det myskalas i soffan med lasse!

puss!

lördag.

jag och lasse bakar knäck och igår köpte vi en adventsljusstake. igår åt vi lussebullar och jag drack glögg och till dagens frukost klämde jag i min två skivor vörtbröd. lovely. julen är här, mys!

om bara snön kunde ligga kvar också.

nu längtar jag galet mycket till jul, jag tror den kommer bli väldigt bra och mysig.

nu ska jag läsa i grafisk kokbok 3.0, det börjar vankas tenta!

titt så fint!!

slå in julklappar är nog en av de saker jag gillar mest med julen. pyssla ihop nåt fint och tänka på hur glad personen (förhoppningsvis) kommer bli när den öppnar det. det är julsstämmning om nåt! och mitt papper, jag menar, kan det bli mysigare?


oooooonsdag.

vädret igår var minnsan inte och leka med! blev lite sen på morgonen och fick stressa lite och cyklandet ned för backen var den värsta någonsin då det spöregnade på mig. hade varken luva på jackan eller mössa, så inte nog med att mina jeans var helt genomblöta hade min lugg format sig till tre ihopklibbade hårtester på pannan. lagom sexigt. det var bara att genomlida tre timmars indesignlektion innan jag fick komma hem (tur nog regna det inte lika mycket då). någon timme senare pallra jag mig ner till stan igen och tränade med fanny, gick den här gången med ett paraply stadigt i handen. hade planer på att gå hem också (hurtbulle for sure!) men då hade regnet tillagit så jag unnade mig en bussresa. allt eftersom bussen närmade sig toppen av dalvik ändrades regnet till snöblandatregn och när vi var ändå uppe trillade världens största snöflingor från himelen och det fortsatte de göra hela kvällen. idag frågade jag marielle som bor nere i stan om det snöat där också och där hade det minnsann inte snöat alls! det har sina fördelar med att  bo på ett berg ;)

idag köpte jag julpapper med röda feta grisar på, så nu tänkte jag börja slå in lite paket. ikväll ska jag till marielle och dricka glögg och äta lussebullar. vi tänkte titta på efterlyst, för ikväll ska de både prata om dubbelmorden i linköping och om alla överfall som ägt rum i jönköping. tror det är typ 8 st under några månader och alla offer har varit kvinnor. en av dom är en klasskompis som faktiskt ska medverka i programmet, så slå på tvn ni med!

snart ska jag titta på heroes, säsong tre är såååå bra! puss!


1a december.

och så var det december. 23 dagar kvar till julafton och 30 dagar kvar av 2008. jiiiisses.

förra veckan var full rulle! på tisdagen skulle vi redovisa vår arbete om hur vi skulle stärka jönköpings innebandyklubb som varumärke, skriva klart rapport och sånt. även fixa klart med den individuella inlämningsuppgiften och plugga till tentan som var i fredags! den var btw helt störd, de tio första flersvarsfrågorna var som ett stort frågetecken, men de tre essäfrågorna var faktiskt något lättare. troligen för att jag mest pluggat till dom, hm. tv4 jönköping kom föresten och filmade lite av redovisningen och emelie fick agera filmstjärna! de filmade även min redovisning (eller andra i min grupp när de pratade men inte mig) men det kom inte med, och tur är nog det, haha.

efter tentan gick jag, mikaela och marielle på stan för tröst-jul-shoppning och lunch och sen sällskapade jag och lasse hem och vi packade snabbt ner grejer och for till linköping. fredagen spenderades först hemma hos mig med middag med mina päron och en himlans massa prat! vid tio-tiden kom jag och lasse ifrån och hann precis köpa ett paket glass och åkte sen hem till honom och myste fram filmen max payne, helt störd film. jag somna istället tättintill lasse, myspys.

lördagen bestod av lussebullsbak med mamma och på kvällen tittade vi på film, drack glögg och åt godis. söndagen åkte jag och mor till ikanohuset och jag köpte en julklapp till systeryster och även ett par jeans för otroliga 199 kr (nöjd!!) och ett linne till mig själv i julklapp (som kommer användas på juldagen, yes!).

dagen idag började med ett tidigt och sista besök på hudkliniken. alltid lite smått besvärande att gå in på den avdelningen då den delar yta med std-avdelningen... anyway,  jag har tydligen ingen allergi! det är ju bra, jag undrar dock vad som irriterade mina ögon i somras.. därefter åkte jag till skolan och hade några timmars lektion i indesgin, peace a cake! kommer nästa vecka ha tenta i photoshop, indesign och illustrator, lär väl inte bli alltför svårt aiiight?

puss!

RSS 2.0