090223

helgen är förbi och den var brabra. massa mys och godis, just the way i like it. och så har jag köpt ett par slalompjäxor, som invigdes igår i tolvmannabacken. den var brant och lite läskig, men jag tog mig ner (med lite blåmärken på kroppen idag). jag lyckades få med mig far min, som var mer eller mindre ett nervvrak men som visade sig fakiskt kunna åka riktigt bra. bättre än mig, hmpf. idag har jag lite träningsvärk överallt, hoppas på en massage av lasse ikväll.

glada stunder på jobbet.

alltså, man stöter på sjukt mycket spexigt folk när man ringer runt såhär som jag gör. pratade nyss med en man på en bilfirma som avslutade samtalet, efter att jag sagt att jag skulle ringa upp senare då den person jag sökte inte var där, med ett "schyssta bananer". och i början av samtalet efter att jag presenterat mig som "sandra från jönköping city" klämmer han in med ett glatt och beundrat "åååh".

det är lite av såna här stunder som jag blir glad på jobbet. och söta sms.




TGIF!!

ååååh det är helg det är helg det är helg det är helg!! eller ja snart då. måste jobba ett tag till innan jag kan kila hem och njuta av ledigheten, för det kommer jag verkligen göra!! ikväll blir det mys hemma med lasse, sen imorgon åker vi till linkan och jag får väl umågs med päronen eller via telefon med diverse folk. sen på söndag tror jag att jag, lasse och pappa ska åka slalom. om pappa vågar förstås, han är nog rädd att bli brädad i backen haha! han skulle diskutera saken med mamma och återkomma på lördag, suck. men jag ska nog tvinga med honom!

och sen är väl helgen slut, igen, och måndagen infinner sig igen. nästa fredag vid den här tiden är jag, mikaela och marielle i stockholm, troligen i butikerna och gottar oss. vi ska hälsa på emelie och fanny som praktiserar där och ha en hel helg med bara brudarna och ta igen en massa skvaller! (dock tas allt (verkligen ALLT) upp i vår privata chat på facebook, mihi). kommer bli toppenmys!

nu är jag snart uppe i 50 annonsörer, 48 för att vara exakt. ska iaf komma över 50-strecket idag innan jag går! egentligen är sista dagen för anmälning idag, men det går ju sisodär va. får jobba asset av mig nästa vecka. oh boy.

och apropå oh boy, chokladen i kaffemaskinen är slut. efter knappt två veckor. den som var så god. snyft.

singel = olycklig?

läste en underlig artikel imorse på msn.se startsida, den handlade om singlar och lycka. tydligen gick det inte ihop, alltså att singlar inte kan vara lyckliga. och när jag läste det här citat höll jag på att sätta min youghurt i halsen,

- Man vill inte leva sitt liv utan närhet och förtrolighet. Det finns inga glada singlar när man skrapar på ytan, precis som jag tror att det inte finns glada horor. Att det är självvalt är något man intalar sig för att kunna hantera situationen.

första meningen om att man inte vill leva sitt liv utan närhet och förtrolighet håller jag såklart med i, men alltså. närhet och förtrolighet kan man få från sin familj och vänner, såklart! man behöver inte en partner för det. och att ens likställa olyckliga singlar med att det inte finns några glada horor är ju ett skämt och skrattretande! men visst finns det olyckliga singlar som söker kärlek, men likväl finns det olyckliga personer i förhållande.

happy n-day!




grattis-hälsningarna börjar trilla in!!

snät vs. larssssssie

igår avgjordes den! kampen mellan mig och lasseboy.

om vad kanske ni undrar?

såklart.

kampen om antalet barn vi ska avla fram.

jag har då lagt fram en motion om att vi ska ha tre barn, lasse protesterar hejvilt och tycker att två räcker gott. kampen har pågått en längre tid och igår gjorde jag en kompromiss:

"om vi ska ha två barn ska vi heta ardell i efternamn när vi gift oss"

och lasse gick med på det! här har vi det nedskrivet, om nu han skulle börja krångla om x antal år när det här börjar bli mer aktuellt. visserligen började jag dock ångra mig sekunder efter min vinst om efternamnet. jag vill ju ha mina tre barn.

att somna 21.48

igår gick jag och la mig 21.48. och jag somna typ direkt. det var så jävla gött. och så vaknade jag ganska utvilad. sweet.

la weekend.

och så var det måndag. igen. jag tror jag ska börja alla måndags-inlägg med just den meningen, för det är precis så det känns. vad hände med helgen liksom?!

helgen var iaf såååå bra. i fredags var jag hos marielle med ida och vi gjorde egen pizza och moffade i soffan med godis, chips, kex med ost och ett glas rosé framför let's dance. hur mys som helst!

lördag började tidigt (typ halv nio) då jag for upp och gjorde mig iordning och fixade frukost. sen kom lasse runt den tiden och det blev en hel del kramar och pussar. men sen hade vi inte mer tid för det, utan det blev fort in med frullen och sen iväg till ulricehamn! dagen skulle ju spenderas åt slalomåkning. jag som aldrig stått på ett par slalomskidor var något nervös (milt uttryckt). efter en timmes kö till skiduthyrningen och köp av liftkort bar det av upp i liften. lyckades riktigt bra alla gånger i liften utan att ramla, riktigt nöjd! när vi kom upp på toppen för första gången var jag så nervös att benen skaka sönder typ. och ja, första åket var mer eller mindre katastrofalt! eftersom jag inte riktigt lyckats få in tekniken i hur man stannar fick jag panikstanna genom att slänga mig i snön, haha. men det var bara att ta sig upp i liften och försöka igen och igen. tredje gången lyckades jag ta mig ner utan att ramla en enda gång och de två sista åken lyckades jag köra hela vägen utan att stanna till i backen en enda gång! jag och lasse var riktigt nöjda över min prestation. jag är nog inte ett hopplöst fall när det gäller slalom. däremot fanns det andra människor i backen som kunde behövt en likabra lärare med sig som jag hade. en kvinna stod mestadels still i backen tills hon tog mod till sig och åkte ner, men körde rätt in i en annan kvinna. jag tvingade lasse att hjälpa henne upp och så bad hon honom om tips om hur man gjorde så det inte gick så fort, hihi. vi åkte ner och ställde oss i liftkön för att åka upp igen och ja, kvinnan som bad om hjälp stod hjälplös i backen tills hon gav upp, tog av sig skidorna och gick ner ist, haha. sen såg vi henne sitta vid ett bord resten av dagen och titta på backen. poor thing.

sen fanns det ju de livsfarliga barnen som kör i 150 km/h neröfr backen och hoppas på det bästa = att ingen står ivägen för dom. åket avslutas med en kraschlandningen precis intill liften. nice.

när vi tröttnat på skidåkningen åkte vi hem och handla och sen hem till oss. där fortsatte vi att mysa, laga god middag och sen mysa framför tv framför bruce allmighty med massor godis.

på söndagen gjorde vi ingenting. vi sov länge, åt sen frukost, var ute och gick, gymmade lite osv. vi lyxade dock till dagen genom att gå ut och äta på twin. det var så mysigt och riktigt god mat. när vi svullat klart åkte vi hem och la oss i soffan och tittade på tv och moffade godis. sweet.

femte veckan på praktiken är iaf igång och det är lite stress. massor att göra! och maaaaassor telefonsamtal att ringa. bäst att sätta igång...

främlingar.

en man kom nyss förbi med en leverans från ett tryckeri och började med iver och entusiasm berätta om sin gigantiska hund hemma när han möttes vid dörren av vdn:s hund. tydligen var den fortfarande en valp men stor som ett hus, men det fatta ju inte hunden såklart. så han ville hoppa i famnen på mannen och mysa eller hoppa upp i hans knä när han ligger på soffan

mannen: ibland hoppar han ju upp på magen, men det vill jag ju inte helst. varken den eller ja, något annat känsligt område! *skämtsamt med händerna roterande i den nedre regionen*
jag: eeeeeeeh.. heh.. aaaa...

mannen tycktes dock inte besväras utan pratade vidare om sin hund tills han kom på att han inte betalat sin parkering.

visst kan man småprata med främlingar, men hey, det finns gränser!

hur trött kan man vara?

det börjar jag undra. mina ögon vill typ inte hålla sig öppna, huden runt ögonen känns helt svullen. hivar kaffe som aldrig förr, men jag dricker det mest för att hålla händerna varma. kallare här än vad det är hemma i lägenheten, även fast jag ju sitter i kathleens rum där det finns ett extra element. likabra att utnyttja medans hon är borta, mihi.

äter en smörgås och jag ångrar mig att jag inte lyxade till den med skivade tomater som jag brukar. den är torr.

tjoho!


maki!

sushi-kvällen igår blev en succé! även om det tog lite längre tid än beräknat då vi kokade alldeles för mycket ris (11,5 dl), vilket tog ett tag. pilligt var det också, men ack så gott! det var ris, majs, crabstick, gurka, avokado, räkor och morötter i och wasabi. som rookie på området var jag spänd inför mitt första möte med egengjorda maki. en av de första jag tryckte i mig innehöll alldeles för mycket wasabi, gommen brände och (enligt marielle) antog mitt huvud en röd färg. starkt!  blev så mycket maki över att både marielle och jag nu fick med oss varsin fet matlåda! muy bien. efter all sushi la vi oss utmattade på soffan med en godispåse och kollade top model. mycket trevlig kväll!

sähär ser en maki ut, fast detta är då inte våra. tog nyss ett fint kort med mobilen så får ni se hur grymma vi är på att göra sushi!



idag blir det jobba till 17 och sen träna, sen hem och ta hand om lägenheten. har fortfarande inte (orkat) hunnit packa upp allt och så måste jag städa. sen ska jag bara läsa i tredje boken i twilight-serien. och kanske äta lite chips. lovely.

wänk.

jag tror jag har kommit in i en dålig svacka. när allt känns bara skit och jobbigt och jag vill bara ligga under täcket i sängen och bara vara och sova tills allt känns bra. eller läsa en bok. det kommer bli en lång dag idag, suck.

!

sandra ardell har druckit 5 koppar varm choklad idag.

oh no. not good for snätis tummy.

igår var ingen bra dag.

eller den gick upp och ner. sov inte jättebra under natten, cykellåste hade frusit och jag fick inte upp det. missade bussen med 30 sek och fick vänta på nästa. hann inte in på coop och handla frukt för då gick nästa buss.

men jobbet gick bra! thank good for that. och sen blev det spinn-puls med marielle, dödspass! det var tsunami överallt.

vägen hem gick åt helvete den med. bussen kom inte ens halvvägs upp i dalviksbacken, utan fick stanna i en lång bilkö som bildats då en lastbil blockerat vägen. det var liksom vänta hur länge som helst eller gå upp - jag gick upp. i 1 dm snö, snorhal halka, i stövlar utan någon som helst yta som kan ta fäste i marken. halkade min väg uppåt, svettig, varm och frusterad. halvvägs upp i backen fick bilarna också problem, vägen var så hal att de inte kunde komma uppåt, utan bara gled runt på is. jag lyckades iaf ta mig till toppen utan att ramla och gick in på coop och handlade. kommer ut med två kassar och med mina redan två väskor i händerna var jag inte helt nöjd. mina händer och armar gjorde ont, är inte van att bära så mycket. lasse skämmer alltid bort mig och bär alltid alla matkassar. kommer iaf fram till kära dalviksboendet och balanserar med all packning och försöker få upp alla fyra dörrar till lägenheten. min packning ökas på med brev och min klänning från asos (äntligen!). när jag kom innanför dörren släppte jag bara allt och slängde mig i sängen.

men när jag pratade med lasse om min "hemska dag" fick jag så jag teg då han ägde min dag x tusen. min saknad är nu mer ersatt av orolighet och jag vill att du ska komma hem nu underbar!

idag blir nog en bättre dag för mig. jag har ringt två annonsörer som vill vara med i häftet och nu är det lunch. sen ska jag och marielle sluta tidigt och gå hem till henne och göra sushi och mysa. jag tror jag kan behöva det.

montag.

och så var det måndag - igen. helgerna går så jääääävla fort jämt, vad är grejen med det? helgerna i linköping existerar knappt känns det som. schemat är välpressat och måste följas hårt om man ska hinna med allt och alla. ungefär såhär såg min helg ut:

fredag:
8.00-16.10 - praktik
16.35-18.10 - buss till linköping
18.30-19.30 - säga-hej och äta mat med päron
19.30-22.00 - umgås med matilda
22.00-00.00 kvalitetsmys-säga-hejdå med lasse

sömn 00.30-08.50

lördag:
08.50-10.00 upp, dusch, frulle
10.00-12.00 stan med karin
13.00-15/16.00 (?) fika hos mig med alla fina brudar!
15/16.00-19.00 slappa, sova, datorn, tv, päron, mat, iordninggörande
19.20-22.30 preparty hos åsa!
22.45-02.00 ågatan, platens, öl, dans, chicks-kärlek, pommes

sömna 02.00-10.30

söndag:
10.30-13.00 upp, frulle, dator, tv, försök till fräsch-het
13.00-15.00 hejdå hos cissi
15.00-16.30 mormor+morfar-fika med semla
16.30-18.15 halv sovande/drägglandes i sängen framför top model
18.15-18.45 mat
18.45-19.22 umgås med päron
19.22-19.33 skjuts tills resecentrum
19.45-21.35 buss till jönköping
21.35-22.00 väntan på bussen till dalvik (sög)
22.06 (typ) HEMMA!
22.40 däckning i sängen

inrutat eller vad? längtar redan till helgen, då ska jag inte planera upp mina dagar så mycket (eller bara nästan). då kommer lasse tillbaka efter en veckas ledighet från mig och jag ska ställa mig på ett par skidor för första gången! lasse ska agera skidlärare. sen ska vi mysa på alla hjärtans dag och ta igen en himlans massa kramar. men innan dess ska jag träna 3-4 gånger (enligt min kalender ^^), laga egen sushi med marielle och såklart jobba 8-17 varje dag. om alla dagar går såhär fort som förmiddagen precis gjort kommer helgen vara över innan jag ens hinner inse att det är helg.

fast jag hoppas att de resternade dagarna inte börjar som dagen gjorde. cykellåset hade frusit och jag fick hacka min väg in för att ens kunna sätta nyckeln i låset. inte hjälpte det dock särskilt mycket, lås-helvetet gick inte upp iaf trots att jag försökte under typ 4 minuter. jag ger upp och bestämmer mig för att ta bussen, som jag missar med 30 sekunder. klockan är alldeles för mycket för att jag ska gå ner (tar ca 30 min). klockan är ett par i minuter i åtta och jag tänker att jag hinner in på coop för att handla lite frukt till eftermiddagen, men nej. coop öppnar i samma tid som min buss går. lovely. inget gick som jag ville. buhu.

feel good.

den här låten är förnärvarande min "feel-good"-låt. hela jag svänger! gillar speciellet slutet med körern, mucho bra.


och den här är en annan favorit just nu. pepp-låt!


om typ 5 timmar lämnar jag kontoret och beger mig mot resecentrum och bussfärd hem till gamla linkan. och träffa mina brudar, åh jag saknar er!

praktiken.

arbetet rullar på, jag kan knappt fatta att det redan gått 3 veckor snart och 9 återstår. jag tycker synd om de som bara får så kort tid på en praktik, man hinner ju knappt komma in förens man blir utslängd.

dagen idag har börjat helt okej, jag är nöjd. jag har lycktas värva vår ärade studentkår till att sälja rabatthäftena jag sätter ihop! detta innebär dock ännu större press på mig att sälja in riktigt bra annonsörer som vill studenter vill ha, men jag får inte heller glömma att de allra flesta som köper rabatthäftet är föräldrar, då rabatthäften vanligtvis säljs av föreningar. det är en delvis svår balansgång det där.

det andra som är bra idag är att jag fått in kommunen som annonsör med gratis parkering tre lördagar under våren, värt! vdn blir nog bara mer nöjd med mig för varje dag. kolon u.

det som är lite jobbigt med dagen är att jag idag måste börja ringa runt till annonsörer och säljasäljasälja. nervös - ja. men först ska jag göra lite annat i en timme som behövs sen ska jag luncha med marielle. därefter ringa alla dessa samtal, dra hem runt 4 och gymma och sen mysa med lasse. och packa, imorgon åker jag till linkan och myser med bästa brudarna! kommer bli galet bra.

att festa med marielle.

marielle är en riktigt god vän till mig här i jönköping och en av de roligaste att festa med! det händer alltid något kul och hon kläcker ur sig de mest klockrena sakerna jämt och ständigt, vilket leder till mycket skratt. och tack gode gud för antecknings-funktionen i mobilen!

tänkte bjuda på ett smakprov på hur en kväll med marielle kan se ut (och låta):


  • först och främst vill hon alltid lyssna på günther (både på förfest + uteställe), vilket oftast leder till att jag blir tvingad att fråga dj:n om de kan spela lite günther för oss.
  • om inte günther så självklart den senaste stekarmusiken.
  • följande citat är direkt från marielle utan omskrivelser - "om jag fick namnge en drink skulle den heta.... LONDON DOGGYSTYLE!!!", "jag vill inte ha honom, han tillhör andrahandssorteringen! jag kan ju inte gå på andrahandssorteringen direkt","ikväll heter vi inte våra vanliga namn! Jag heter diana pimp!", "min livsdröm är att medverka i fröken sverige och vinka" och "har ni tänkt på att det engelska ordet för kopp och polis är samma..?"

  • (det där med fröken sverige kollades faktiskt upp senare men ledsamhet nog kommer tävligen inte äga rum i år.)

    detta är inget inlägg till att göra mig dum över marielle, utan tvärtom! jag vill visa er vilken skön brud marielle är och jag är så glad att hon är min vän. gotta love you m!

    nu ska jag sleva in mina nudlar och sen back to work!


    "det var antagligen honey-håll-i-daj-dipp"

    ICA-butik, norra Stockholm

    En kille ~23 sitter i kassan. Ett par i samma ålder lägger upp sina varor - kondomer, chips och dipp - på bandet. Killen i kassan ser ut att anstränga sig för att verka oberörd över kondomerna.
    Kassakillen: Så ni ska hem och dippa ikväll?
    Paret ser besvärat ut.
    Kassakillen: Ööh, oj! Förlåt, jag menade...
    Paret betalar och försvinner snabbt därifrån.


    Ännu mer klockis, rubriken är så pricken över i:et. Hahahahaha.


    sol.

    idag var det ljust ute när jag cyklade till praktiken. det kändes riktigt gött. i söndags sken solen in i lägenheten på morgonen och det var så mys och bara ligga kvar i sängen mysa med solen i hela rummet. jag tror jag behöver vår nu.

    hur länge sen som helst jag var inne på tjuvlyssnat och titta, men gjorde det idag. klockers på den här!

    När resan är målet
    _______________________

    Buss 1, Katrineholm
    Tjej 1 ~16: Men vet du vart Jönköping ligger?
    Tjej 2 ~16: Nja.
    Tjej 1 ~16: Men när man åker till Malmö och man tror man snart är framme, där ligger Jönköping.

    nät-fönster-shopping.

    när man spenderar 7 timmar om dagen framför en dator går det inte att undvika all shopping på internet. om jag hade inte hade begränsningar gällande ekonomin skulle jag nog klicka hem allt jag såg. får hejda mig lite och vara duktig och tänka till, "behöver jag verkligen det där?". tyvärr har jag ingen sjävldisciplin utan köper hejvilt. not good for snät's economy.

    17 år.

    jag tog buss imorse till jobbet, fast jag skulle gå. bredvid mig satte sig en gymnasietjej, med smala, svarta struprörsjeans, converse och popfrilla. jag smålog och tänkte på min tid som 17 åring. fan vad bra jag hade det då. sista året i gymnasiet var nog den bästa tiden i mitt liv, jag har nog aldrig haft det så bra.

    fast jag har nog aldrig varit så lycklig som jag är nu. (hur konstigt det nu låter med tanke på inlägget under).

    hänger du med?

    jag gillar inte att jag är så blödig. jag kan börja gråta för minsta lilla sak, känna det börjar bränna i ögonen och för ingenting kan tårarna börja trilla ner för kinden. och jag hatar det. jag hatar att vara så. jag vill inte vara sån.

    och den känslan av att behöva vara ifrån lasse är så svår att beskriva. panikkänslan och våndan och svårigheten att säga hejdå blir nästan bara värre och värre för varje gång, istället för lättare. en vecka innan han ens ska iväg kan jag redan då börja det där beteendet jag alltid gör. även fast jag tror att jag kommer dö av saknad och längtan varje gång så vet jag ju att jag inte alls kommer att göra det. visst jag kommer sakna honom, närheten, pussarna och känslan när han kramar om mig. allt det där. men känslan när han kommer tillbaka, nedräkning, den är bra. men jag stressar. jag måste hinna vara med honom så mycket det går, hinna vara med alla mina fina vänner, hinna med skolan (och praktiken), hinna träna och vara snygg, hinna med familjen, hinna äta, hinna.. bara vara jag. hinna ta det lugnt. förra sommaren känns lite som ett stressmoment. allt jag skulle hinna med. jag tror jag nästan inte hann njuta, för jag skulle bara hinna. alla skulle få sin tid, jag skulle hinna allt.

    wänk. blödar-sandra får inte komma fram på jobbet.

    jag vet ju att jag har hela livet framför mig, jag har (förhoppnigsvis) 70 år kvar att vara med lasse, hinna njuta av att vara hans och han är min. hinna vara med mina bästaste vänner (ni är finast <3) och familj och allt. men det går inte riktigt att intala, för jag känner stressen redan nu när jag skriver det här. idag ska jag först fixa praktiken (fixa med hemsidan, wetterrabatten + flyers till butiker), direkt därefter träna med marielle, sen hem och duscha och äta, varva ner, mysa med lars. vid halv tio burkar jag vara helt slut och dagen är slut. sen börjar allt om igen imorgon.

    helgen var som var var det den bästa på länge. för jag gjorde ingenting. jag älskar det.

    RSS 2.0