2:a veckan.

och så var det fredag eftermiddag. igen. jag sitter själv på mitt kontor, min handledare och tillika chef gick hem innan lunch för att ta hand om sin gravida fru. min andra arbetskollega gick för ungefär för en timme sen efter höga skratt i telefonen och festprat. själv är jag den riktiga arbetsmyran, om jag själv får säga. har idag uppdaterat hemsidan gällande butikers ööpettider och fixat och pysslat och även fixat ihop material för nästa vecka. då ska jag börja ringa runt till annonsörer som inte har någon mail jag kan nå dem på. de första annonsörerna och föreningarna som vill sälja har iaf trillat in och jag har lyckats få med en helt ny annonsör. vdn är nöjd med mig.

nu väntar jag på marielle sen ska vi gå en runda på stan och kolla in utbudet. jag har hittat THE snyggaste stövlarna, men det känns lite off att köpa stövlar nu. nu vill jag har vår och jesussandaler, tygskor och så. dessutom kostar de 449 kr. mmmm. tåls att tänkas på.



tänkte klicka hem denna klänning från asos istället, den är på rea och kostar typ 190 kr eller nåt. kap or what! like it like it. och jag skulle vilja ha hennes hårfärg, den är grym!

sen ska jag hem till lasse min och bara mysa och slappa. vi ska fira att vi har varit sambos i ett år med en tårta! det var i slutet på januari 2008 som vi flyttade ihop uppe på dalvik. känns typ som igår. fan vad fort tiden går. men vilket år som gått. åh.

 

praktikuppdatering.

första veckan av praktiken är avklarad i ett högt tempo. börjat 8 varje dag och inte lämnat mitt kontor tidigast 16.30 (snarare 17.00). har fått göra en del olika saker som lära mig deras webbsideprogram litium (tog 5 min - max!) och uppdatera deras hemsida. sitta med i en massa olika möten, surfa runt efter en himla massa information, spekulera i nya butiker som vore intressanta att ta hit (top shop ligger högt upp på både min och en av mina kollegers lista). fått en egen mail och jobbmobil som jag får använda privat och som såklart företaget betalar för. jag trodde mest att mina arbetsuppgifter skulle bestå av att hjälpa mina två kollegor, men där hade jag fel. redan nu har jag ett stort projekt jag ska bli huvudansvarig för, sätta ihop ett årligt rabatthäfte. detta innebär möten med reklambyråer, leta upp annonsörer som vill delta i häftet och föreningar som vill sälja det. idag satt jag från början till slut med att leta efter dessa två aktörer och sammanställa allt fint i excel. tog även kontakt med vår studentkår som verkade intresserade av mitt förslag. på måndag ska jag börja ringa runt till alla dessa personer och idag kom jag fram till drygt 130 aktörer jag ska ringa. och jag är inte klar med letandet än. suck. kommer bli så mycket samtal att jag spyr på det, men samtidigt väldigt lärorikt. dags att övervinna den där telefonskräcken i guess.

jag kommer även få ta del av och planera events som händer i stan, men det kommer senare i år. nu har jag 1 månad på mig att fixa ihop det här häftet och jag tror det kommer ta en jäkla massa tid.

veckan innan det avslutade vi trycksaksproduktionskursen och jag klarade alla mina deltentor jag missat. på torsdagen hade vi utställning och emelie och jag bjöd in de två damer som äger spat vi fixade den grafiska manualen åt. de blev så nöjda med resultatet att vi fick en floating som tack! ska bli sjukt kul, tror jag lätt kan behöva en efter praktiken. förstår inte hur jag ska klara av det verkliga arbetslivet, hm.



på fredagen gick jag till blodcentralen och tappades på blod. tyvärr gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig vid första stickningen, utan blodet rann mer utanför än in i nålen (förlåt känsliga läsare!) så han som satte nålen i mig första gången fick göra ett nytt försök i andra armen där det gick bättre. men där blev det ytterligare problem då när jag var klar ville inte blodet sluta rinna utan jag fick sitta med armen i högt läge och trycka med en gasbinda i armvecket. när jag väl kommer därifrån är båda min armveck inlindande i gasbindor och lasse såg lite skräckslagen ut när jag kom hem och blottade dem för honom. bara en timme efter mitt besök på blodcentralen skulle jag vidare till min praktikplats för info och jag beslöt mig för att behålla min kofta på. han som tog mitt blod trodde säkert jag skulle svimma eller må dåligt x antal gånger under den där 20 minuters perioden, bah. jag svimmar då inte av blod i första taget!

ska försöka uppdatera mer och skriva om något annat än vad jag gör. och så.

nu ska jag vara lagom vuxen och faktiskt gå och lägga mig. imorgon ska jag faktiskt jobba mer, fota en utklädd mumin i stan. det ni!

godnatt, puss!

ensam.

klockan är 08.11 och jag sitter ensam på kontoret i mitt rum och undrar vart mina arbetskamrater är. är det gemensam sovmorgon idag? hum. eller har jag missat nåt...

one down, one more...

steg upp alldeles för tidigt imorse för omtenta på litteraturen i trycksaksproduktionskursen. ångesten och nervositeten som jag besatt innan jag klickade på lämna in-knappen på skärmen är obeskrivlig, men lättnaden och glädjen då jag insåg att jag klarat den tror jag ni förstår. den jäkla skittentan är klarad och nu måste jag vänta i 20 minuter till innan jag kan göra om photoshop-tentan som jag tydligen visst inte hade klarat då min bild var för "utfrätt" (trots att jag gjort exakt de inställningar som läraren sa, suck).

nu är de bara en vecka kvar till praktiken, jag är nervös. tänk om jag inte kan något? tänk om jag inte trivs? tänk om de hatar mig? oro är bara förnamnet.

i like 'em chunky.

igår var det tjejkväll deluxe hos mig med pizza, tp, let's dance, vin, musik och flum. och en del tjejsnack, of course. det var himlans trevligt, vi lyssnade på en himla massa goa 90-tals hits och den här från madagaskar två, gotta love it! moto moto alltså, vilken karl.



fanny och emelie spenderade natten på dalvik och medans emelie steg upp tidigt för tenta sov vi andra två vidare för att sedan åka ut till a6 och ikea för some shopping. slutade med ett par skor på rean, en vas och dust it från oasis. även andra boken i twilight-serien, kom på att jag hade ett tillgodokvitto på akademibokhandeln. sweet.

 

nu ska jag nog hitta en värd film att ägna nån timme åt. det är faktiskt himlans tomt utan lasse här. jag saknar dig.

jönköping. again.

tillbaks i småland igen efter 2,5 vecka i linköping. man kommer otroligt fort in i gamla vanor, rutiner och miljöer. gårdagen började tidigt. vid åtta åkte vi ( = jag, mamma, morfar + mormor) och hämtade ett släp på hydromacken för att sedan åka vidare till lasse och hämta och sängen. en något nyvaken (men otroligt söt!) lars öppnade dörren och det börjades bära. dock fick jag inte hugga in  och bära, utan lånade lasses bil och vände tillbaka till ekholmen och hämtade hyllan vi skulle sätta upp. sen bar det tillbaks till lars och få in det sista i bilen och säga hejdå. han kommer inte hit fören på måndag pga av jobb och jag saknar honom redan.

efter avskedet åkte vi längs e4an till jönket och började bära. tur nog fick vaktmästaren syn på oss och hämtade en vagn som vi kunde skjutsa sängarna i - värt. mer än så hann jag knappt, fick sätta mig på cykeln och åka till skolan för en föreläsning. efter två timmar i skolan besteg jag dalviksbacken i ett nafs och kom hem till en nystädad lägenhet och mat på spisen. sweet! tydligen tyckte mina besökare att det var alldeles för smutsigt (trots att jag och lasse städade hela lägenheten innan jul) så de hade dammat allt de kunde,  dammsugit och moppat. dessutom fått ihop sängen och bäddat med rena lakan. inte illa med serive. sen blev det mat och därefter satte jag och morfar upp en hylla ovanför tv och fixade om lite i sovrummet. vid sextiden for de uppåt igen och jag försökte göra ett tappert försök till plocka iordning allt jag hade fått med mig hem. vid sjutiden tröttna jag och åkte hem till marielle och tittade på grammisgalan med mikaela. vi laddade upp med popcorn (med mitt smörsalt!), chips och lösgodis. mumma!

dagen idag har jag fortsatt med städning och tvättning. nu ska jag strax försöka få tag i min praktik och kolla upp lite inför kommande månader. sen tänkte jag ta en promenad, möjligen plugga och sen träna med marielle ikväll. och titta på min nya sex and the city säsong. sweet.

och taaadaa! såhär blev det. min gamla hylla togs ner från rummet i linköping och sattes upp här. blev riktigt nöjd med de nya ljusstakarna jag inhandlat.



sovrummet består nu av en enda stor säng, but i don't mind. kändes väldigt luftigt när jag sov ensam där inatt och kunde rulla runt åt alla möjliga håll och sängen aldrig tog slut. så nu har vi en större säng än vad vi egentligen behöver, vi trivdes båda två i 105-sängen. mer mys och ligga ihoptrasslade, vilket vi nog kommer fortsätta med.

lykke li + om jag kunde drömma.

har fastnat hårt för lykke li. den här låten går numer på repeat.

nu ska jag lämna datorn en stund och läsa min nyinköpte bok, om jag kunde drömma.. den som filmen twilight är baserad på. såg den förra helgen med systern min och blev helt såld. otroligt bra film!

have you missed me?

nu har jag skjutit upp det här kanske lite för länge.

lovet har iaf varit topp bra! det har varit en del intensivhäng och en himla massa mat, så kan man väl beskriva mitt jullov. alla fina brudar från hela nordens alla hörn kom tillbaka till linkan och det har varit så mys och hänga som på den gamla goda tiden. jag och karin har varit ute hos anneli på landet och myst. och gosat ihjäl hennes kattungar typ, sötaste nånsin! förutom när de gnagde på en död råtta, haha. sen kom julen och släkt, mat och julklappar. efter det kom en brakutgång på juldagen och med de allra bästa och jag hade en sjukt kul kväll som slutade runt 4 hemma hos lasses efter en dödsresa med kalotten. det var en riktigt händelserik festkväll som slutade med oro för en borttappad vän ända fram till sen eftermiddag dagen därpå ;) och sen fyllde farsan 24 x 2 och det blev 2009. nyår firade jag med finaste lasse hemma hos mig med en riktigt god middag, en massa godis, fyrverkerier, pussar och champagne. och nu är det inte långt kvar tills de sista föreläsningarna drar igång innan praktiken stundar. på onsdag morgon åker jag tillbaka till jönket med en fet dubbelsäng med mig, sweet! jag tror att den här våren kan bli riktigt bra.

nu känner jag mig lite ensam i linköping, för alla mina vänner + syster har åkt iväg typ. jag ska nog strax ta mig en lång promenad och lämna tillbaka harry potter och fenixordern som jag och alex friskade upp våra minnen med igår. sen ska jag nog bara ligga i sängen och titta på sex and the city. och äta godis.


RSS 2.0