tentavecka.

är inne på andra dagen av mitt allergitest och det är idag och framåt som en reaktion ska uppkomma. imorse hjälpte lasse mig ta av mig alla klisterlappar så nu är min rygg bara helt nerklottrat. såg nyss i spegeln att jag är lite röd/irriterad på ett ställe, kanske är allergisk ändå. tror också att det var en av mina egna produkter jag hade med mig så ska bli spännande imorgon när jag ska på återbesök och se om det är nåt.

idag har jag pluggat inför tentan med mikaela, marielle och emelie först på mackmakeriet där vi intog lunch för att sedan vandra vidare till ett café för fika. gick faktiskt över förväntan, vi gick igenom allt och hann med massa roligt tjejssnack marielle såg något besvärad ut när emelie flummade ut totalt med sina vulgära teckningar på sin servett, men vad gör man.

måste verkligen ta tag i pluggandet nu. suck.

måste bara berätta att jag nog faktiskt har världens finaste man! förra veckan var han borta med skolan onsdag-torsdag för att göra lite studiebesök. så på onsdagskvällen när jag och fanny gjorde oss iordning för en kårkväll och preparty hos marielle så fick jag ett sms där det stod "vit låda under sängen, under blått lakan. älskar dig!". jag något förvirrad gör som smset lyder och vad hittar jag om inte världens finaste brev och choklad! brevet gjorde mig helt tårögd och ja, vad ska jag säga. he's the best. puss!


asos.

karin har beställt en jättesnygg klänning på asos och jag vill kanske inte vara sämre. hittade den här och ja cravings på den!!


kontaktallergitest + panik.

min plan i lördags gick i stöpet! jag och lasse kom till bibblan 9 minuter efter de öppnat och boken var upptagen! även ända fram tills stängingsdags och inte fanns den ens där när vi lämnade lokalen. suck. men marielle räddade mig och lånade ut sin bok så sitter jag här och skriver för fullt! har är på sista frågan och det känns okej. får i eftermiddag skriva in mina egna tankar, nu måste jag få ihop faktan.

imorse var jag på hudklinken för att göra ett kontaktallergitest eftersom jag hade de där röda utslagen runt ögonen i somras (och som höll i sig typ fram till oktober). nu är de iaf borta men kan nog vara bra och se om jag är allergisk mot något. så nu är min rygg heeeeeelt full av klisterlappar med diverse ämnen. känner mig sjukt stel och kan knappt röra mig, än mindre klä på mig. handikappad värre! sjuksystern fick hjälpa mig att ta på mig både bh:n och tröja, lasse har fått en ny uppgfit att göra på mornarna! haha.

nu har snön faktiskt kommit till småland också. var lite avundsjuk igår när jag såg alla bilder från snökaoset, vill också ha massor med snö! det är ju faktiskt mys.

nu ska jag nog sätta igång igen med arbetet, som rubriken lyder - PANIK.

toothpaste for dinner.

fick ett nyhetsbrev från toothpaste for dinner idag. shit, det var verkligen tider det! så fort jag såg det var jag tillbaka på folkunga och webbdesign-lektionerna. åååh jag saknar't! (och lite daggan/bloggan över't)


helgen med systern!

har än en gång hamnat i bibblan, men nu med brand management-boken bredvid mig! yes! behöver egentligen inte sitta här nu med den, men ska gymma och åt preics lunch så tänkte sitta här en stund med boken tills maten har smält lite mer. tänkte ändå åka in imorgon och ta med mig lasse och sitta och plugga i bibblan en lördag. hur seriöst är inte det på en skala?

måste först bara säga att min cykel fick punka på vägen till skolan. snät blev inte nöjd.

anyway, tur att man har en händig sambo som kan fixa sånt! punktering är ju verkligen inte mig grej, det kan ju karin intyga. roland vad nog inte nöjd med oss efter dem teknik-lektionen i åttan, hahahaha!

men som sagt, min kära syster var ju här i helgen som var! hade inte sett henne sen jag for ner hit i mitten på augusti, så det var supermysigt! vi började fredagseftermiddagen med diverse ärenden och tog bussen upp till mig. efter att ha visat henne runt(vilket tog typ 10 sek) började vi laga klyftpotatis, fläskfilé och vitlökssås och vitlöksbröd (of course!!). och så korkade vi upp en flaska jean paul. mumsish. sen spenderades kvällen med idol, TP och v för vendetta. nice! jag somnade dock innan filmen var slut, min syster orkade faktiskt sitta uppe ända fram till ett.

lördagen började med shopping på a6. jag hittade lite allt möjligt, men kom hem med ett underklädersset jag ska få i julklapp (av mormor och morfar^^), en present till lasse (som han fick på vår 2 årsdag), en svart kuvertväska med en rosett på (så söt!) och lite ljus från ikea. en kebab på det och en liten minisväng på stan också och vi var hemma typ halv fem eller nåt. helt slut! vi låg och halvsov båda två tills vi kände att det var dags att börja göra oss iordning inför kvällen, vi skulle till bongo och se tiger lou spela! så vi började fixa oss och korkade upp ytterligare en flaska vin. vid tio-tiden åkte vi nerför backen igen och entrade bongo. riktigt mysigt ställe som spelade bra musik! typ artic monkeys, mando diao, the plan och the coral (och liknande musik!), helt i min smak. toabesöket var lite lätt nervöst, då det fanns ett fönster i ögonhöjd där man kunde se ut i festlokalen. men det var ett sånt spexigt fönster, så de i lokalen kunde ju lyckligtvis inte se in på toan. men ändå kändes det rätt obehagligt när man ställde sig upp för att dra upp byxorna igen, hm... lite smått utsatt kan man väl säga, haha. det dröjde iaf ända till halv tolv tills han kom på scen (vilket var rätt missvisande då det stod "från 21.00" på biljetten). grejen var att han skulle spela hela nya skivan från början till slut, vilket han gjorde. hade hunnit lyssna på skivan några gånger iaf och kände igen låtarna men kunde inte riktigt klämma i själv. det var inte förens han började spela de gamla godingarna som nixon och there is a war between us som jag och hela resterande lokalen kom igång ordentligt, vilket var synd. men det var helt klart en bra spelning! runt ett var han klar och jag och malin kände oss nöjda men hungriga och gick till närmsta pizzeria och beställde en kebabpizza med pommes och vitlöksdressing. vi tyckte lite synd om taxichaffören som körde hem oss, måste ha luktat hemskt från oss, haha.

söndagen blev kort då malin redan skulle åka kl 12, så vi fick säga hejdå och nu syns vi nog inte fören till jul. men det var mysigt att ha henne här och uppdatera lite skvaller :) fick inga bra bilder med kameran, råkade ställa in en konstig inställning men har några på mobilen som jag lägga in senare. min söndag spenderade jag sen med madagaskar, åh jag älskar den filmen! mest för att jag har så sjukt roliga minnen från den med chicksen. you're the best! <3

  

london uppdatering.

varför går veckorna så sjukt fort hela tiden? jag hinner inte med.

sitter förnärvarande i skolans bibilotek och pluggar. behöver en bok som jag var för snål för att köpa (över 600 kr ju!!) och det finns ett exemplar här som inte är till utlåning utan som man kan använda här. fick tag i den imorse, men efter handledning med gruppen (var borta typ 10 min) så hade nån annan snott den. antar det var den där spanjoren som stod och sneglade i hyllan när jag ställde tillbaka den. borde kanska ha gömt den.. fast jag har lite text att bearbeta och så har jag ju tid för min kära blogg!

tänkte ge er en liten summering av hur london var, efter alla dessa veckor.

halv fem på torsdagsmorgonen åkte vi från lasse i linköping upp mot nyköping där vi skulle ta flyget från. var inte världens piggaste människor direkt. allt gick smidigt as hell och flyget gick som det skulle kl halv åtta. halv nio engelsk tid satte vi för första gången fötterna på brittisk mark och sökandet efter bussen in mot london började och gick bra (förutom att den tog en timme extra pga all trafik). framme nån gång vid halv tolv irrade vi runt på liverpool street då vår karta vi hade skrivit ut var inte alls så bra som vi trott och vi gick åt fel håll några gånger. efter en halvtimmes irrande på typ samma ställer hittade vi rätt väg och vår gång in mot city började! vi tänkte ta itu med turistandet direkt och stannde på vägen till vid st. pauls cathedral.
    
lasse blev riktigt nöjd med underifrån-bilden på mig, jag själv tycker jag ser hemsk ut men det bjuder jag på! vi kunde typ gå in i kyrkan 5 meter sen tog de betalt för att se resten av den och det kände inte vi att vi ville bekosta. utan vi nöjda oss med den lilla titten vi fick och gick vidare in mot city, som nu faktiskt gick bra trots vår lilla tattiga karta vi hade med oss.

drygt en och en halv timmes promenad senare hade vi hittat vårt hotel där vi skulle bo på, men var lite för tidiga för in-checkning. så vi köpte vår första lunch (dyr sådan!) och satte oss i en liten minipark i närheten.


därefter checkade vi in på vårt hotel som faktiskt var mycket bättre än vad vi både hade föreställt oss. standarden var faktiskt helt okej. vårt rum var faktiskt inte större än så här, men vad mer behövs egentligen?
 

efter att vi gjort oss hemmastadda tänkte vi turista oss ännu mer och beslöt oss för att gå till madame tussauds. och ja stället var faktiskt helt okej, var kul och ha sett det och så. men det är ju inget man gör direkt fler gånger. men de är riktigt duktiga, det måste man säga!
        

och det var lite läskigt att gå där i skräck-källaren. de hoppade fram från alla olika håll och skrämdes oss ganska bra. en liten tjej stod inklämd i ett veck och inväntade lasse innan hon gjorde entré, trots att vi både hade sett henne och hon oss. sneaky! efter nån timme hade vi gått igenom hela grejen och kände oss nöjda och gick hem. på vägen gick vi genom regents park och den var mysig och fin. men lite läskigt att gå där när det var helt mörkt, skulle jag näver göra här i sverige direkt!

när vi kom hem, typ runt sju, somnade vi tragiskt nog. men vem kan klandra oss efter att ha gått upp halv fyra och vandrat runt en hel dag? vi satsade dessto mer på fredagen då vi skulle göra stan osäker! efter en lite engelsk frukost vandrade vi in mot affärerna. än en gång gick vi fel (alldeles för långt!) men vi kom rätt till slut och shoppandet kunde börja. jag var typ helt salig av alla bra affärer och utbudet, men lite sur för att allt faktiskt var så dyrt som alla påstod. men en kofta, underkläder, body butter inhandlades + en julklapp till en viss person. sen köpte jag även marc jacobs parfym daisy på flygplatsen som kostade halva priset av vad den gör i sverige! nöjd. det var på primark jag köpte underkläderna och body buttern för 1 pund styck. värsta lågprisvaruhuset men det var mer folk och trängsel där inne än vad jag upplevt på ullared, så ni kan ju föreställa er! orken fanns inte riktigt där och jag gillade faktiskt inte riktigt kläderna. men det är en mysig stad!


efter att vi gått shoppinggatan klart kom vi fram till hyde park och tänkte sätta oss där och vila fötterna. så fin och mysig park, varför finns det inte massor sånt i sverige för? vädret  var så underbart, blev typ varm i jacka! den fryser jag typ i nu i sverige, suck.
  
efter pausen gick vi vidare och tänkte titta på piccadilly circus, som inte är mycket mer än det här. efter vi tittat klart på reklampelaren gick vi till subway och åt, vilket var mer än välbehövligt!! sen gick vi hemåt och vilade en stund för att därefter ge oss ut på stan och hitta en restaurang. vi hittade ett jättemysigt ställe (kommer inte ihåg namnet) där jag åt nån pasta-kyckling-vitlöks-grejs. yummie!
 
lördagen ägnades åt att göra värsta turistgrejen ever - åka dubbeldäckare-sightseeing-buss! var väldigt skönt att slippa gå ytterligare en hel dag tänkte vi och hoppa på! tyvärr fick vi uppleva det äkta engelska vädret - regnet. därför åkte ponchos på! var en rätt söt syn. och vi var ju såklart inte sämre vi! lasse blev ju värsta söt, jag kör på "gumman-posen".
   
vi åkte med bussen och hann bara se trafalgar square innan spöregnet kom, så vi hoppas av vid big ben och tänkte titta på byggnader som låg i närheten till fots. dock tilltog regnet så pass mycket att vi blev helt genomblöta och stod och tryckte under lasses kassa paraply och sökte skydd under ett tak. vi lyckades ta oss bort till london eye, men där tog regent till så pass mycket att vi mest fick stå under taket.
   

fågeln var nog lika nöjd med regnet som vi var, haha.


vi vandrade bort till en annan busshållplats där sight seeing-bussarna stannade och hoppade på en med tak! lovely. den här bussen hade en man som satt och pratade i en mickrofon om vart vi åkte och vad vi såg (i den första fick man hörlurar och lyssnade på inspelat prat). han var så himla söt! alla sevärdigheterna hade ett nr och han skulle säga typ" och till höger ser vi nr 23, tower of london". han råkade säga fel nr till en sevärdighet och fick typ paniken och ursäktade sig "oh i'm sorry! i'll do better..." med ånger i rösten. jag och lasse höll typ på och dö av skratt, tänk er med riktig brittiska också. sweet!

sen åkte vi iaf med den och såg resterande sevärdeheter som buckingham palace och tower of london osv. efter rundturen gick till hotellet igen och vilade upp oss inför sista kvällen. vi gick bort ill china town (fast inte in i den, lasse vill inte bli ihjälskjuten, hihi) och åt på restaurangen bella italia. jättemysig och god mat! jag beställde en grillad kyckling i panini med pommes. sjukt god! vi lyxade tom till det med en efterrätt. sen rullade vi hem i natten och la oss, vår taxi skulle komma redan kl fem på söndagsmorgonen. när den hade släppt av oss på liverpool street och vi stod och väntade på bussen till flygplatsen fick vi bli vittnen till en riktigt spännande biljakt! en stor, gul skåpbil kommer flygande längs gatorna och efter kommer 4 polisbilar i en rasande fart! dagen därefter blev inte lika spännande, den bestod av väntade på flygplats, flyga hem till sverige och åka bil i 2,5 timmar, yippie! sammanfattningsvis var det en otroligt mysig semester och jag vill bara tillbaka och bara mysa med sötnosen och äta god mat ute varje dag, hihi.

nu kanske jag borde plugga lite mer, det här inlägget tog visst typ en timme att göra, haha. puss på er!

2 år!

jag borde nog skriva om allt som har hänt de senaste veckorna, som london och helgen med min syster och så, men jag har haft så sjukt mycket och göra. och så har jag varit lat. men jag ska försöka göra nåt fint av det imorgon. idag hinner jag inte, börjar skolan om 30 min och slutar 16.45. jippie! första gången i mkv:s historia vi går så länge tror jag...

och sen efter skolan ska jag och lasse hem och bara njuta av varandras sällskap och mysa och laga god mat. för det är vår 2 års dag. <3

älskar dig för alltid, finaste.


so long sweden!

yes, imorgon bär det av! kl 5 ska jag hämta upp lasse på skolan och sen åker vi till linköping och sover där en natt för att slippa åka 12 mil extra på torsdags natt/morgon. innan dess ska myckdet hända, min "to-do-list" är låååååång. jag ska packa, gymma på sense, fixa lite i lägenheten, ringa berga äldreboende om ev jobb i jul, gå ut med sopporna, äta och ja. just det, handla lite smågrejs också, som duschcreme och tofsar. busy day, busy day!

och jaaaaaaa äntligen är min praktik fixad! känns så skönt ska ni veta och nu slipper ni mina dystra inlägg om att jag aldrig får nån praktik, hihi. men i förra veckan fick marielle ett samtal från ett ställe (vågar inte skriva vad, ni vet google) dit hon skickat en ansökan om en intervju. men hon tackade nej eftersom hon redan har en praktik. så när jag kom hem mailade jag personen, dagen därpå fick jag ett samtal på och fredagen var det intervju. det var rätt nervöst, värsta seriösa jobbintervjun. berätta om dig själv, mina bästa egenskaper, mina sämsta egenskaper. hur anterar du stress, klarar du av många bollar i luften och jag fick även betygsätta mig sig på en skala mellan 1-5 på några ord han sa. NERVIGT! men efteråt kändes det faktiskt rätt okej (de verkade gilla att jag kan linköping "för det är en så bra jämförelsestad") och redan i måndags ringde han igen och sa att de gillade mig och ville gärna ha mig som praktikant! WOHO! jag kommer få marknadsföra handeln och hålla på med mycket events. sounds lika a lot of fun, yeeees.

nej nu ska jag nog sätta fart och börja beta av min lista. glömde säga att jag även måste läsa 20 sidor i "brand babble". suck. ses på söndag! :D

kärlek.

kärlek är inte lätt. eller ja, det blir en helt annan grej än vad man tror. att vara så kär och älska någon så himla mycket är det bästa jag upplevt, för det är helt underbart. men man är på nåt sätt så utsatt och satt sig i en väldigt känslosam sits och tanken på att bli sårad är hemsk. (även om allt det underbara såklar väger upp det dåliga x 1 miljon).

jag vet inte riktigt vad jag ska komma med det här inlägget. jag kanske ska sluta typ här eller aldrig ens publicera det här inlägget.

men allt är bra med mig och lars, oroa er nu inte för det ;) jag blir bara mer kär i honom för varje dag (och han i mig :) och jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. han är den finaste killen som finns, han finns altlid där för mig och får mig att må så himla bra. och så är han helt underbar, mysig och rolig. och snygg.

nej jag vet inte vad jag ska komma med det här inlägget. bara att det är läskigt hur känslor bara kan försvinna och tanken på att bli lämnad. sånt är läskigt när man är så galet kär.

om två veckor har jag lasse varit ihop i två år. och det är bara början <3

RSS 2.0